Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / 558 röster för ”En halv miljon idéer”

558 röster för ”En halv miljon idéer”

2017-11-24

Nässjö kommuns projekt ”En halv miljon idéer” har nu fått ett resultat som är framröstat av boende i områdena Fredriksdal, Grimstorp, Stensjön och Sandsjöbygden. De vinnande förslagen presenteras vid event på varje ort! 

Från april till juni har alla boende i Fredriksdal, Grimstorp och Sandsjöbygden kunnat lämna in förslag på fysiska åtgärder som bidrar till att göra området till en trivsammare plats. Det har funnits 250 000 kr per område.

Målet med projektet är dels att skapa nya investeringar i områdena, men också en chans för invånarna att bestämma och komma med förslag på vilka förändringar som de vill se. Från den 1-20 november har de boende kunnat rösta via webben eller genom att lämna in valsedlar.

– Det har varit spännande att följa röstningen eftersom placeringen av förslagen har variera från dag till dag, säger Jennifer Cronborn på planerings- och utvecklingsavdelningen, Nässjö kommun.

Utav de 558 rösterna så har ungefär hälften röstat under mingelevent som genomförts på varje ort. Intresset för eventen har varit stort och gett människor möjlighet att mötas och diskutera de inkomna förslagen, samt rösta på det förslag de tyckt varit bäst. Under 2018 ska de vinnande förslagen genomföras och förslagsställarna kommer tillsammans med projektledaren Jennifer Cronborn planera genomförandet.

– Det är viktigt för oss att de vinnande förslagen genomförs under 2018 så de som röstat snabbt kan se att det händer något. Men även att den fortsatta dialogen är betydelsefull så de vinnande förslagen blir som det är tänkt, säger Jennifer Cronborn

Presentation av de vinnande förslagen

Sandsjöfors invånare fick chansen den 23 november att höra om det vinnande förslaget på sin ort. Följande datum gäller för övriga presentationer:

Stensjön:       5 december    kl. 18-19 i Missionshuset
Fredriksdal:   28 november kl. 18-19 i Svenska kyrkan
Grimstorp:     30 november kl. 18-19 i Träffpunkten 2

Kontakt

Jennifer Cronborn, projektledare, 0380-51 83 03, jennifer.cronborn@nassjo.se

Mer information: http://blogg.nassjo.se/medborgarbudget