Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Till feriepraktikanten

Till feriepraktikanten

Nu har ansökningstiden för feriepraktik gått ut och det går inte längre att ansöka. 

Du som har ansökt om feriepraktik kommer få besked senast 30 april.

----------------

Vad innebär feriepraktik?

Syftet med feriepraktik är att erbjuda ungdomar en möjlighet att få inblick i arbetslivet genom att testa på några av Sveriges viktigaste jobb. Exempel på verksamheter där man kan söka feriepraktik är; barnomsorg, kök, vård, städ, vaktmästeri samt i vissa föreningar.

Till skillnad från sommarvikarier ersätter inte en feriepraktikant ordinarie personal. Feriepraktikanterna ska lära sig yrket och samtidigt tillföra det där lilla extra på arbetsplatserna, sådant som kanske inte hinns med annars. Det kan handla om att läsa högt ur tidningen på äldreboende eller måla ett staket på en förskola. Som feriepraktikant praktiserar du fem dagar i veckan, sex timmar per dag (lunchrasten är ej inräknad). Om du fullgör all din praktiktid tjänar du 4 500 kronor, det vill säga 50 kronor i timmen.

Vem kan söka feriepraktik?

För att ha möjlighet att söka feriepraktik krävs att du:

-          är född 2000 eller 2001

-          är skriven i Nässjö kommun

-          har PUT, permanent uppehållstillstånd

Vilka perioder kan jag ha praktik?

Du har möjlighet att välja på tre perioder när du söker feriepraktik:

-          Period 1: vecka 25-27

-          Period 2: vecka 28-30

-          Period 3: vecka 31-33

När får jag besked?

Beskedet kommer att skickas till din mejl under slutet av april/början på maj. Om du får ett erbjudande om feriepraktik måste du följa länken i mejlet och tacka ja, annars går platsen vidare till en annan sökande. Antalet platser är begränsade.

Är du intresserad av att starta eget i sommar?

Nytt för i år är kommunens samarbete med UngDrive. UngDrive utbildar ungdomar i att starta eget företag. Du kommer både få delta i en entreprenörsutbildning samt testa på att starta ett eget företag över sommaren. Ansökan och mer information hittar du här. Observera att du gör din ansökan direkt till UngDrive, inte genom den vanliga ansökningslänken.

Vem kan jag kontakta om jag har frågor?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Eveline Karlsson, HR-konsult i Nässjö kommun. Du når henne på 0380-51 88 69 eller eveline.karlsson@nassjo.se