Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Pluspolare: Ta med en kompis gratis.

Så här kommer pluspolarekortet se ut.

 

Runt omkring i Jönköpings län har Pluspolare införts. Från och med den 1 januari 2015 finns kortet tillgängligt i Nässjö och inte bara det, den som har ett Pluspolarekort kan använda det i alla de kommuner som ansluter sig regionalt.

Konceptet Pluspolare infördes i Jönköping 2007 och därefter har fler kommuner hoppat på tåget och snart erbjuder alla länets kommuner Pluspolare.

Pluspolare ger möjlighet för personer med funktionsnedsättning, psykisk eller fysisk, att ta med sig en kompis, släkting eller personlig assistent på tillställningar utan extra kostnad. Pluspolaren är ett extra stöd, hjälp eller sällskap. Kortet söks genom Kultur och fritidsförvaltningen och de krav som ställs är att man inte kan ta del av arrangemang på egen hand samt att detta intygas av en referensperson.

Pluspolarekortet är kostnadsfritt och gäller under fem år. Kortet är personligt, Ibland har vissa aktiviteter och arrangemang ett begränsat antal platser vilket kräver anmälan eller bokning av biljett. Ett Pluspolarekort innebär ingen förtur i sådana sammanhang.

Alla ska få vara med

Pluspolare är framtaget för att ge fler en möjlighet att ta del av utbudet och det kommer gälla på alla arrangemang där kommunen är arrangör eller medarrangör. Alla andra arrangörer som finns runt om i kommunen kan ansluta sig till att erbjuda Pluspolare. Det kan vara muséer, teatergrupper, idrottsföreningar, gym, vilka som helst inom kultur-, fritids- och föreningssektorn.

Ta del av arrangemang i hela region Jönköping.

Från den 1 januari 2016 har du med Pluspolare-kort möjlighet att besöka ett evenemang eller en aktivitet i någon av länets övriga tolv kommuner, förutsatt att arrangören är ansluten till Pluspolare. Under "Här gäller pluspolarekortet" finner du länkar till de övriga kommunerna i länet samt vilka arrangörer i Nässjö som erbjuder kortet.

Ansök om pluspolarekort eller anslut din organisation

Vill du söka ett Pluspolare-kort klickar du på ”Ansök om pluspolarekort” i menyn till vänster. Är ni arrangör och vill erbjuda Pluspolare på era arrangemang klickar du på ”Pluspolare för arrangörer”.

Kontaktperson

Har du frågor eller vill ha mer information kan du ringa till Silvar Shammo, tel. 0380-51 81 56, eller skicka ett e-post till pluspolare@nassjo.se.