Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Åk skidor i Lövhult

Det höga läget över havet gör Lövhult till ett relativt snösäkert område. Har vi bara tillräckligt med natursnö prepareras de 3, 5 och 10 km långa spåren. Även Muggebospåret om det är möjligt.

Om kung Bore fuskat med sin insats har vi en konstsnöanläggning med snökanoner/lansar till vår hjälp. Dock krävs det minusgrader för att lyckas med konstsnön. Via turistbyrån kan du hitta information vintertid om erbjudanden och paket gällande träning inför Vasaloppet med mera.

Självklart har vi också en lagom utmanande pulkabacke - ett populärt utflyktsmål för alla barnfamiljer.

Spåravgift

De spår som är avgiftsbelagda är Konstsnöspåret och Motionsspåret (5 km). För att betala din spåravgift kan du swisha till nr. 123 282 54 53 märkt med LS1718 eller betala kontant i de små betalningsboxarna som finns i anslutning till spåret, en finns vid motionsgården och en vid parkeringen där 5 km-spåret går över vägen, detta alternativ är endast för dagkort.

För säsong eller periodkort kan ni köpa spårmärken i motionsgården, på plats i Lövhult eller på medborgarkontoret i Nässjö. Alla intäkter tillfaller Kultur och fritid, Nässjö kommun, och går till att fortsätta utveckla spåren i Lövhult för att vi ska kunna fortsätta erbjuda fina skidspår i Lövhult.

Här kan du ladda ned och skriva ut en spårkarta inför ditt besök till Lövhult.

Spårkarta Spårkarta 384,29 kB

Spåravgifter säsongen 2017/18

Upp till 17 år boende i Nässjö Kommun åker alltid gratis i Lövhult.

Upp till 17 år boende utanför Nässjö Kommun betalar 20 kr för dagkort, 40 kr för weekend, 90 kr för vecka och 300 kr för säsong.

Junior 17-20 år betalar 30 kr för dagkort, 60 kr för weekend, 130 kr för vecka och 400 kr för säsong.

Vuxen 21 år och äldre betalar 40 kr för dagkort, 80 kr för weekend, 170 kr för vecka och 500 kr för säsong.

Tävlingar och arrangemang i Lövhult

Det finns en stark föreningstradition i Lövhult och vid vissa tillfällen under året arrangeras det tävlingar i Lövhult. Vid dessa tävlingar kan delar av området vara avstängt för allmänhet, gå därför gärna in på fliken "Arrangemang i Lövhult" inför ert besök för att se vilka spår som är öppna. Fliken hittar ni i menyn till vänster.

Nedan är bilder tagna på bron i Lövhult. Bron gör att spåret blir ännu längre, konstsnöspåret är sammanlagt tre kilometer långt.

Bron i Lövhult

Foto: Andreas Karlsson

Bron i Lövhult

Foto: Andreas Karlsson