Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Björklidens gruppboende

 

Bild

Björkliden ligger centralt i Anneberg cirka 1,5 mil nordväst om Nässjö. I Anneberg finns det affär och pizzeria.

Boendet och lägenheterna

Huset är uppdelat på två våningsplan där det finns hiss. På nedre plan finns en avdelning med 11 äldrehemsplatser, där det också finns gemensamma utrymmen i form av restaurang och dagrum.

Äldrehemmet har 11 lägenheter. Lägenheterna är enrumslägenheter utrustade med säng, trinettkök och eget badrum med toalett och dusch anpassat för personer med funktionsnedsättning. Lägenheternas storlek varierar och hyran beräknas efter yta. Fyra av de 11 äldrehemslägenheterna ligger på det övre våningsplanet i huset.

Besök

På Björkliden får du som anhörig eller närstående hälsa på när du vill. Entrén låser sig automatiskt vid 16.15 efter det får du ringa på ringklockan utanför så kommer personalen och öppnar åt dig.

Måltider

De som bor på Björkliden äter vanligtvis sina måltider frukost, lunch och middag i den gemensamma matsalen på avdelningen. Lunch och middag hämtas från restaurangen på Björkliden. I den gemensamma matsalen serveras också för- och eftermiddags kaffe ofta med något som personalen har bakat. Självklart får de som bor på Björkliden välja att äta i restaurangen eller på sitt rum. Anhöriga och närstående som hälsar på kan också köpa mat i restaurangen som finns på Björkliden.

Personal

Här arbetar vårdutbildad personal hela dygnet. Sjuksköterska finns i huset dagtid.

Vid behov finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Det mobila rehabiliteringsteamet besöker boendet en gång i veckan och genomför träning både enskilt och i grupp.

Aktiviteter

Det anordnas storhelgsfirande tillsammans i huset. Två gånger om året finns det möjlighet att köpa kläder på Björkliden. I samband med detta brukar det anordnas en modevisning. Du erbjuds aktiviteter med Studieförbundet Vuxenskolan Nässjö som genomför olika aktiviteter en gång per vecka. Björkliden har ett samarbete med daghemmet Trasten. Vissa söndagar anordnas det gudtjänst i sofiasalen.
Du som bor på Björkliden erbjuds en aktivitet om dagen på avdelningen. Aktivitet kan vara tidningsläsning, att sjunga, läsa ordspråk eller spela bingo. 

Utevistelse och egentid erbjuds minst en gång i veckan. Egentid med sin kontaktperson kan vara att till exempel titta i fotoalbum, prata ostört tillsammans eller ta en fika.

Inflytande

Genomförandeplan

Alla som bor på Björklidens gruppboende erbjuds att tillsammans med sin kontaktperson utforma en individuell genomförandeplan. En genomförandeplan är en överenskommelse med den enskilde och ett praktiskt redskap för personalen i sitt arbete. Syftet är att skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet och för uppföljningen av en beslutad insats.

Brukarråd

På Björkliden hålls det brukarråd två gånger per år där anhöriga och de personer som bor på Björkliden deltar. Björklidens kontaktpolitiker är ordförande på mötet och enhetschef på Björkliden är sekreterare. Läs mer om brukarråd och inflytande

De som bor på Björkliden får varje år möjligheten att delta i en brukarenkät som sedan bearbetas av personalen för att identifiera förbättringsområden.

Synpunkter

Synpunkter och eventuella klagomål på verksamheten kan lämnas via formulär eller i foldern Synpunkter och klagomål, som lämnas ut vid inflyttning.  

Övrig service

Till Björkliden kommer hårfrisörska samt fotvårdsterapeut efter bokning. Vid behov är personal behjälplig med tidsbokning.

Gemensam tvättstuga finns på varje avdelning.

Vi erbjuder informationsmaterial för att underlätta din inflyttning.  

Kontaktuppgifter

Vässledavägen 1, 570 23 Anneberg

Enhetschef tel. 0380-51 80 57
Gruppboende tel. 0380-51 77 24

Sjuksköterska tel. 0380-51 74 95

Biståndshandläggare, som fattar beslut om rätt till plats på boende, nås via medborgarkontoret, tel. 0380-51 80 00.

Restaurang Björkliden

Vid Björkliden finns det en restaurang som är öppen för allmänheten

Bild

.  

Aktuell matsedel för Björkliden

Seniorboende

Efter 70 år fyllda finns möjlighet att boka sig för boende i seniorlägenheter i Anneberg. Seniorlägenheterna finns i anslutning till Björkliden med närhet till restaurang. Läs i eller ladda hem broschyr om seniorlägenhet nedan. Vid intresse kontakta Medborgarkontoret tel. 0380-51 80 00. 

Om du har frågor rörande matdistribution eller hemtjänst i seniorboenden i Anneberg kontaktar du enhetschef för hemtjänsten, tel. 0380-51 86 88.