Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Norråsagården

Norråsagårdens bakgård med inglasade balkonger.

  

Norråsagården ligger i centrala Nässjö, i stadsdelen Runneryd, på gångavstånd till Nässjö Hembygdspark.

Vill du njuta av vacker omgivning så finns det promenadstråk i hembygdsparken där du kan ta del av gamla byggnader och naturskön omgivning. Under sommartid är det fullt av aktiviteter i parken om onsdagskvällarna med lokala förmågor, allsång och dans.

I Norråsagårdens närområde finns det kiosk, affär och pizzeria. Med kollektivtrafik kan du ta dig till centrum och övriga delar av Nässjö. 

Boendet och lägenheterna

Huset är uppdelat i tre våningsplan med hiss och består av 42 lägenheter.

Våning 1 och 2 används till särskilt boende och innefattar 28 lägenheter. Varje avdelning har gemensamt kök med matsal, allrum, tvättstuga och inglasad terrass. Uteplatser att nyttja sommartid finns både på fram- och baksida. På entréplan finns en samlingslokal som du som hyresgäst kan låna.

Lägenheterna är utrustade med en köksenhet (trinett), eget handikappanpassat badrum med dusch och toalett, höj- och sänkbar säng samt ett låsbart värdskåp. I övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler. Lägenheternas storlek varierar och hyran beräknas efter ytan.  

Entrédörren är öppen mellan 7-16. Övrig tid används porttelefon. Alternativt kan du som hyresgäst eller dina anhöriga använda "tagg". Har du långväga gäster som behöver övernatta finns det möjlighet (mot en avgift) att göra det i vårt övernattningsrum.

Korttidsenheten 

Våning 3 är en korttidsavdelning med 16 platser. Vid "Kortis" ges vård och omsorg dygnet runt under en begränsad tid. Behovet att få gästa korttidsavdelningen kan exempelvis vara att anhörig vårdar i hemmet och behöver avlösning en kortare tid eller att någon behöver korttidsvård efter en sjukhusvistelse. Ibland gäller det vård i livet slutskede.  

Måltiderna

Frukost serveras vid varje avdelning och lagas av personalen själva. Middag och kvällsmat tillagas i Parkgårdens kök. Personal värmer kvällsmaten före servering. Mellanmål serveras efter ditt önskemål och behov.

Måltiderna intas i den gemensamma matsalen på varje avdelning. Om du önskar kan du få din mat serverad i din lägenhet. Frukost serveras mellan 8.30-10, lunch kl 13.00 och middag vid 17.30-18.

Personal

Här arbetar vårdutbildad personal hela dygnet. Det finns sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast knutna till enheten som samverkar i teamträffar. 

Rehabassistenter kommer till avdelningarna två gånger i veckan och utför träning individuellt eller i grupp. 

Metodik

På Norråsagården arbetar vi efter nationella värdegrunden. Vi tillämpar kontaktmannaskap, där en kontaktman ur personalgruppen är utsedd till varje brukare. Personalen stöttar dig och du uppmuntras till att bibehålla din fysiska kapacitet och genomföra de vardagliga sysslor du klarar av. Utifrån dina möjligheter och önskningar individanpassas omvårdnadsinsatserna för att skapa delaktighet, inflytande och meningsfulla dagar för dig. 

Inflytande

Genomförandeplan

Alla boende har en genomförandeplan. I den görs dina behov och önskemål tydliga och planen ligger till grund för våra omvårdnadsinsatser. Vid sammanställning av genomförandeplanen erbjuds du delaktighet och vi önskar gärna samarbete med anhörig, god man eller annan närstående i ditt kontaktnät. 

Brukarråd

Brukarråd för Norråsagården genomförs två gånger per år. I brukarråd ingår enhetschef, personal och utnämnd politiker ur socialnämnden. Samtliga boende och dess närstående är välkomna att delta. Läs mer om brukarråd och inflytande

Synpunkter

Synpunkter och eventuella klagomål på verksamheten kan lämnas via formulär eller i foldern Synpunkter och klagomål som lämnas ut vid inflyttning.

Aktiviteter och samvaro

Hos oss är det dina önskemål som ligger till grund för aktiviteter. Varje avdelning erbjuder veckoaktiviteter. Bland annat så genomförs bingo på måndagar eller tidningsläsning. En dag varannan vecka genomförs bakning och varannan vecka café-träffar. Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan som kommer en gång i veckan. Representant från kyrkorna i Nässjö brukar alternera och komma till Norråsagården en gång per månad för gudstjänst. 

Är du intresserad av att titta på tv erbjuds Comhem's kanalutbud.  Vi har även en parcykel, så kallad Side-by-side, som kan ta dig runt i Norråsagårdens omgivningar tillsammans med personal. 

Vi anordnar även gemensamma sammankomster knutna till högtider och årstider. Exempelvis luciafirande, vår- eller höstfester, kräftskiva med mera.  

Övrig service

Till Norråsagården kommer hårfrisörska samt fotvårdsterapeut efter bokning. Vid behov är personal behjälplig med tidsbokningen.

Vi erbjuder informationsmaterial för att underlätta din inflyttning.

Kontaktuppgifter

Norråsagården, Norråsagatan 31, 571 35 Nässjö

Enhetschef tel. 0380-51 81 86

Enhet 1, tel. 0380-51 87 40

Enhet 2, tel. 0380-51 87 44

Korttidsavdelningen tel. 0380-51 87 59

Biståndshandläggare, som fattar beslut om rätt till plats på boende, nås via medborgarkontoret, tel. 0380-51 80 00.