Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Forsbacka

 

Bild

Forsbacka finns centralt placerat i Forserum, 2 mil väster om Nässjö. Det ligger med närhet till vårdcentral, affärer och kommunens medborgarkontor och innefattar både äldrehem och seniorlägenheter.

Hemtjänsten i Forserum har sina lokaler i huset och utgår härifrån. I huset finns även en hel del gemensamhetsutrymmen och en restaurang öppen för allmänheten. 

Boendet och lägenheterna

Boendet är beläget på andra våningen i tvåvåningshus, med tillgång till hiss. Det finns ett gemensamhetsrum med tillgång till tv, som kan nyttjas av alla.

Boendet har gemensam tvättstuga, gemensamhetsrummet har även en gemensam balkong. Det finns även tillgång till egna källarförråd. Det finns möjlighet till utevistelse runt fastigheten.   

Äldrehemmet har 10 lägenheter. Lägenheterna är enrums- och tvårumslägenheter utrustade med eget kök, balkong, höj- och sänkbar säng, badrum med toalett och dusch anpassat för personer med funktionsnedsättning. Lägenheternas storlek varierar och hyran beräknas efter yta.

Fastighetens entrén är öppen till kl 16. Övrig tid används ringklocka så kommer personal och öppnar för dig.

Måltider

De som bor på Forsbacka äter vanligtvis sina måltider frukost, lunch och middag i den gemensamma matsalen på boendet. Lunch och middag levereras från Forsbacka restaurang. Till lunch finns varje dag två alternativ. I den gemensamma matsalen serveras också för- och eftermiddags kaffe, oftast med något som personalen har bakat. Självklart får de som bor på Forsbacka även välja att äta i sin lägenhet om så önskas. Anhöriga och närstående som hälsar på har också möjlighet att köpa mat. 

Aktiviteter och samvaro

Du erbjuds aktiviteter med Studieförbundet Vuxenskolan Nässjö som genomför olika aktiviteter en gång per vecka.

Vissa söndagar anordnas det gudstjänst på boendet. 

Det mobila rehabiliteringsteamet besöker boendet en gång i veckan och genomför träning både enskilt och i grupp.

Personalen erbjuder olika aktiviteter så som tipspromenad, bingo, frågesport med mera. 

Framträdande sker  då och då av lokala samarbetsorganisationer så som höstkör, luciatåg med flera.

Vill du delta i Mötesplatsen arrangemang så finns den verksamheten i huset också.

Personal

Här arbetar vårdutbildad personal dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid. Vid behov finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Det mobila rehabiliteringsteamet besöker boendet en gång i veckan och genomför träning både enskilt och i grupp.

Metodik

På Forsbacka arbetar vi efter nationella värdegrunden. Vi tillämpar kontaktmannaskap, där en kontaktman ur personalgruppen är utsedd till varje brukare. Personalen stöttar dig och du uppmuntras till att bibehålla din fysiska kapacitet och genomföra de vardagliga sysslor du klarar av. Utifrån dina möjligheter och önskningar individanpassas omvårdnadsinsatserna för att skapa delaktighet, inflytande och meningsfulla dagar för dig. 

Inflytande

Genomförandeplan

Alla som bor på Forsbacka äldrehem erbjuds att tillsammans med sin kontaktperson utforma en individuell genomförandeplan. En genomförandeplan är en överenskommelse med den enskilde och ett praktiskt redskap för personalen i sitt arbete. Syftet är att skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet och för uppföljningen av en beslutad insats.

Brukarråd

På Forsbacka hålls det brukarråd två gånger per år där anhöriga och de personer som bor på Forsbacka deltar. Forsbacka kontaktpolitiker är ordförande på mötet och enhetschef på Forsbacka är sekreterare. Läs mer om brukarråd och inflytande . 

De som bor på Forsbacka får varje år möjligheten att delta i en brukarenkät som sedan bearbetas av personalen för att identifiera förbättringsområden.

Synpunkter

Synpunkter och eventuella klagomål på verksamheten kan lämnas via formulär eller i foldern Vi vill veta vad du tycker, som lämnas ut vid inflyttning.

Ekonomi

Personal på avdelningen ansvarar inte för betalning av räkningar eller andra ekonomiska angelägenheter. 

Besök 

Dina närstående är alltid välkomna på besök och vi har fria besökstider. Observera att huvudentrén är öppen fram till kl 16. Där utöver får besökare använda porttelefon.

Övrigt 

Till Forsbacka kommer hårfrisörska samt fotvårdsterapeut efter bokning. Vid behov är personal behjälplig med tidsbokning.

Gemensam tvättstuga finns i huset. 

Vi erbjuder informationsmaterial för att underlätta din inflyttning.  

Kontaktuppgifter

Forsbacka äldreboende, Centrumgränd 5, 571 77 Forserum.

Enhetschef, tel 0380-51 80 19
Forsbacka äldrehem, tel. 0380-51 76 30
Sjuksköterska, tel. 0380-51 74 95

Forserums hemtjänst, tel. 0380-51 76 18

Biståndshandläggare, som fattar beslut om rätt till plats på boende, nås via medborgarkontoret, tel. 0380-51 80 00.

Restaurang

Bild

Forsbacka restaurang är öppen för allmänheten:
månd-fred    9.30-13.30
lörd-sönd     9.00-10.30 samt 12.00-13.30
lunch serveras alla dagar 12.00-13.30.

Aktuell matsedel på Forsbacka restaurang

Hitta till Forsbacka (länk till Eniro, öppnas i nytt fönster)

Seniorboende

För den som fyllt 70 år finns också seniorlägenheter att hyra.

Ladda ner broschyr om seniorboendet

Forsbacka Forsbacka 246,09 kB